Közvéleménykutatás

Discussion in 'Magyar szekció' started by Airpetya, Nov 16, 2017.

Dear forum reader,

if you’d like to actively participate on the forum by joining discussions or starting your own threads or topics, please log into the game first. If you do not have a game account, you will need to register for one. We look forward to your next visit! CLICK HERE
  1. Szia :)

Kicsit sántít a számolásod. Amikor a bódé olyan szintre ér, hogy 4 alapanyag kell akkor már nem 1 "érméért" adod el az árut hanem 8-ért.
    Így a ráfordított 4 "érmédet" megduplázod.
    Ezt már Petya ki is fejtette egy korábbi hozzászólásban.

Aztán ne haragudj, de nem értem mit is kellene ketté választani?

Üdv:Attila201409

Airpetya and Anyakata like this.
  2. Most már csak az a kérdés ha nem akarod a tanulási folyamatot, honnan fogod tudni mit kell csinálni?

serinata and Anyakata like this.
  3. Airpetya

Airpetya User

Szia dawna!

próbálom értelmezni a szavaidat, többszöri olvasásra talán kezd derengeni a mondandód... :)

a lényegi dolgokra Attila válaszolt, amit itt és most meg is köszönök neki! :)

Last edited: Nov 23, 2017
    serinata and Attila201409 like this.
  4. Ebben nem vagyunk egy véleményen ;) De most nem is ez a téma hanem a cargok :)

Anyakata and Airpetya like this.
  5. Véleményem szerint a cargok alapvető feladata csak a feladatok elvégzésig él, utána már csak a 40es szint felett elérhető L-es gépekhez hoznak üveget és alkatrészt.
    Részemről én erre használom őket, mert mire az ember elér a 80as szint közelébe már annyi aircoinja van, hogy gyakorlatilag elkölteni nem bírja, ezért én mind az üzleteket, mind a raktárat levettem a repteremről.

Airpetya, apa55, biry1226 and 2 others like this.
  6. Airpetya

Airpetya User

Sziasztok!

köszönjük az értékes hozzászólásokat mindenki részéről!
    azt hiszem ennél tömörebben és plasztikusabban, ahogy SC fogalmazott cargo ügyben nem lehet összefoglalni a kérdést...

a válaszokból jobbára kiderül, hogy a cargo üzletág eredeti funkciója a legtöbb játékos számára egyáltalán nem vonzó, pár kivételtől eltekintve...

ennek okai véleményem szerint:
    - a kevés haszon, a befektetett energiához képest (4 helyre kell küldeni gépet, hogy valamit el tudj adni)
    - a raktár bővítésének magas költsége (pillanatok alatt kifogy egy kisebb raktár)
    - a magas szintű játékosok "úszkálása" az aircoinban (a vége felé már nincs mire költeni)

a válaszokból kiderült továbbá, hogy a játékosok csak a feladatok miatt és vagy az XXL alkatrészek miatt küldözgeti a cargo gépeket

ha belegondolunk, hogy ebben a játékban két féle gépet lehet küldeni -utasszállítót és cargot - a helyzet elég siralmas...

az egyiknek gyakorlatilag elveszett az értelme...

gondolom a fejlesztők (amikor még voltak) rájöttek erre és csinálták meg az XXL gépalkatrész rendszert, hogy legyen valami értelme cargo gépet üzemelni

köszönöm mindenkinek a válaszát én is sokat tanultam belőlük:

pl: most már csak a macibódém van kinn a reptéren :)

a témát ezennel lezárom, aki még szeretne hozzászólni természetesen megteheti, csak kérem jelezze, hogy ehhez a témához szól hozzá

hétfőn új témával indítunk Attila jóvoltából!

Üdv,

Petya

serinata, -nobody-, topgun123 and 4 others like this.
  7. Airpetya

Airpetya User

Sziasztok!

Íme az új téma Attila jóvoltából:

Innentől az Ő szavait olvashatjátok: :)

Sziasztok

Van egy kérdés ami engem nagyon érdekelne.
    Eventkor ha meglátjátok a gépkínálatot mi alapján döntitek el melyik gépet szeretnétek megvenni?
    Van esetleg egy terv amit követtek? Ha összegyűlik a felröppenő egyből megveszitek a gépet, vagy a végén veszitek meg egyben?
    A menetidő vagy a tp fontosabb?

Nekem személy szerint az elsődleges szempont a menetidő. Mostanában szeretem a hosszabb gépeket. Az is fontos, hogy tetszik-e a gép, mert ha a közepes menetidejű gép jobban tetszik abból veszek többet. Régebben precízen tervet készítettem, hogy miből mennyit szeretnék venni és azt követtem ahogy összejött egy gépre a pénz egyből megvettem, de ez egy kicsit macerás volt mert a tervet folyamatosan figyelnem kellett miből mennyit szeretnék venni. Mostanában már úgy csinálom, hogy a legdrágább gépből veszem meg azt a mennyiséget amit szeretnék. Ahogy összegyűlik a felröppenő rá egyből megveszem, mert így már azok is hoznak felröppenőt. (kivételt képez ez alól ha olyan event van, ahol az eventes gépek bónusz felröppenőt hoznak, mert akkor mindegyikből veszek 5-5 db-ot hogy jöjjön a bónuszfelröppenő is majd még 5-5 db-ot, aztán a bónuszfelröppenők számától függően megveszem a gépeket) Nem tudom miért, de szeretek egy fajta gépből ötöt vagy annak a többszörösét megvenni. Persze arra is figyelek, hogy a hangárhelyet meg tudjam venni, és ne csússzak ki a havi AC tervből, és még gyorsra is maradjon kellő mennyiség. (Bár mostanában a sok 50%-os HH megkönnyíti a dolgom
    [​IMG] )
    Szóval nekem első a menetidő, aztán hogy tetszik-e a gép, csak utána jön a tp nagysága és végül a ráköltendő AC mennyisége. Volt már hogy pár gépet azért nem tudtam megvenni, mert a költségvetési keretbe már nem fért bele. Egy-egy event alatt max. 40-50 gépet veszek, kivétel a bónuszfelröppenős gépek.

Kíváncsian várom a kedves játékostársak hozzászólásait.

8. Köszönöm Petya :)
    Remélem ez is kap annyi választ , mint az általad felvetett téma.

Anyakata and Airpetya like this.
  9. Airpetya

Airpetya User

Mindjárt válaszolnák is a kérdésekre...

nálam az elsődleges szempont, hogy az adott gép hasonlítson egy igazi repülőhöz :)
    a magam részéről például szóba se jöhet egy tökgép, vagy egy tortarepülő, de még egy boszi gép se... ;) (jaj, lehet most rosszat mondtam és jön a bugera)

a mostani eventből nekem a Száguldó Lidérc tetszett a legjobban így hát azokat vásároltam
    magyarán nem nézek egyebet, mint hogy nekem melyik gép tetszik a legjobban

én is az ötös szorzót használom, de heli vagy hidrónál nem feltétlen
    a cargo gépeknél pedig a négyes szorzót, mert négy helyre kell küldeni őket

én be szoktam lőni egy tervet - mostanság már nem túl nagyot - és igyekszem azt hozni, általában megvárom míg összejön az öt gépre való és utána veszem meg őket

Üdv,
    Petya

Last edited: Nov 27, 2017
  10. Ismét egy remek témaválasztás!:p
    Elsősorban mindig a gépek kinézete fog meg utána természetesen a menetidő alapján döntöm el végül h melyik lesz a kedvenc az eventben. Mostanában igyekszem a rövidebb gépeimet hosszabbakkal feltölteni így általában azokat célzom meg ilyenkor. 5ös szorzót igyekszem én is tartani de ha esetleg 6osra jön ki amiatt sem bánkódom ;)
    Éppen ezért 5-6ossával veszem a gépeket. Jelenleg 20-25 gépet tudok beszerezni eventenként a közép árkategóriából és ez alapján tervezek egy kicsit elöre.

(PS: Ha egy gép teljesen formátlanul eltér a valóságtól azt én sem igazán preferálom... )

11. BP_KP_04

BP_KP_04 User

Üdv
    Gépválasztási szempontom event-ben:
    1. Kinek akarom küldeni a gépet
    2. Én mikor játszom, és akinek küldöm legyen ideje a lekezeléshez - menet idő
    3. Mivel a játékot TP(XP)-re játszák, így a lehető legtöbbet hozza, legyen legalább 10 darab
    4. Ha van olyan gépem aminél nagyobb hozamú az event-es gép, akkor lecserélem
    5. Ha az event-ben van olyan utasgyüjtő, ami 1óra alatt többet hoz, akkor ezt preferálom - pláne, ha kisebb helyet foglal el min a jelenlegi
    6. A gép típusa, hogyan néz ki nem izgat - változatosabb színnek örülnék
    ----
    köszönöm a tetszetős témát
    most cargo gépre utazom alkatrész gyűjtéshez, ha lehet helikopter (hóhajó, ha jól emlékszem)

Last edited: Nov 27, 2017
    serinata, biry1226, Airpetya and 2 others like this.
  12. flashman18

flashman18 User

Sziasztok.

4 órás menetidejű gép alatt csak L-eseket és árusokat tartok.
    5 órás gép már jöhet az eventből, természetesen ezt a tuning után értem :)
    5-10-20 amit szoktam gyűjteni.
    Pár gép még van ami 1-2 db akkor még kevés gépem volt és annyi jött össze. Ha kell ledarálom és inkább lecserélem másra :)
    Tp pontot nem nézem, nekem teljesen mindegy hogy milyen szám van a nevem mellett. Nem rohanok a szintlépéssel, azért a nevetséges jutalomért felesleges is :D
    Szín forma mindegy. ha nem árus csak 5 órástól. alatta elgondolkodom rajta ;)

13. glacika56

glacika56 User

Sziasztok!
    Szeretnék én is hozzászólni ehhez a témához. Igaz én teljesen más szemszögből szeretném elmondani a véleményemet. Tudva levő, hogy a az én gépparkom a legkisebbek közé tartozik és nem is nagyon akarom ezt növelni, mert így is kb 2 óra mire leszedem és újra elindítom a gépeket. Ebből az egyszerű tényből adódóan nem is nagyon érdekelnek az eventben szereplő gépek. Azok menetidejét, hozott aircoin számát és a tapasztalat pontokat összevetve inkább maradok az üzletben megvehető gépek mellet és azokat tuningolom. Azonban szívesen gyűjtöm az event alatt az ellátási időt csökkentő elemeket. Ezek segítségével a repterem minden leszálló helye -40%-os ellátási idővel rendelkezik. Meg jegyzem ez lehetne akár -50% is. Sajnos az eventekben nincs olyan lehetőség, hogy aircash-t lehessen gyűjteni. Ezáltal esélyem sincs olyan elemeket megvenni amivel a repülőteret lehetne fejleszteni. (Máshol ez viszont bevett szokás. Szintlépéskénti 2 aircash meg max. két pörgetésre elég.) Az esetleg fenn maradó gyűjtött elemeken veszek mindig valamit és azt egyből el is adom.
    Köszönöm, hogy meghallgattatok!
    Jó éjszakát mindenkinek.

14. Sziasztok :)

Köszönöm mindenkinek aki megtisztelt azzal, hogy leírta miként áll egy-egy eventhez :)
    Őszintén megvallva szívesen láttam volna még pár ember hozzászólását, kérlek nézzetek el a nevesítéstől :)
    A hozzászólások alapján több játékosnak fontos a gép kinézete, és a menetidő.
    A tp csak másodlagos, harmadlagos dolog.

Az utasgyűjtőket én az utolsó pillanatban szoktam megvenni, ha már minden gépet meg tudtam venni amit szerettem volna. Azokat is akkor ha jók a paraméterei. A lefagyott birodalmi lépegetőből biztosan fogok venni :D

Még egyszer köszönöm a hozzászólásokat, kíváncsian várom a következő témát ;)

15. Szia Attila, sziasztok!
    Talán még nem késő hozzászólni a témához.

Én elsősorban a Tp-t és a menetidőt nézem. Ha egy kicsit csúnyácska a gép az sem gond. Öt óra menetidő alatt már nem igen veszek gépeket, mivel én csak keveset tudok játszani, így a hosszabb idejű gépek jönnek be. Az árú szállító gépekből is mindig veszek egy-kettőt.
    A megmaradt felröppenőt utasgyűjtőre váltom be, max később elpasszolom.

16. Köszönöm, bevallom te voltál az egyik játékos akinek érdekelt a véleménye a témában ;)

serinata, Airpetya and szarvasferi like this.
  17. biry1226

biry1226 User

Sziasztok!

Csatlakozva szarvasferihez nálam is az első szempont a TP, majd a repülési idő. Azért én adok a küllemre is. Nem tetszettek a tök a söröshordó, a kolbi, a szendvicsplánt ki nem állhattam, stb.
    Az ellátási idő sem utolsó szempont.
    Ha összejön egy gépre való megveszem, felturbózom és próbaútra küldöm. Ha nem tetszik, lecserélem.
    A kis gépeket is a fentiek alapján rangsorolom.
    Rövid idejűt csak akkor veszek, ha igazán megtetszik.
    A maradék felröppenőből én is utasgyűjtőt vásárolok, legfeljebb eladom.

18. Airpetya

Airpetya User

felmerészkedtem, kockáztatva a monitort...:eek:

na jó, nincs itthon az asszony :):)

köszönjük a válaszokat és a véleményeket, a sürgetés látom megtette a hatását :)

bár én még tudnék olyan fórum nagyágyúkról, akiknek sok helyen sok bejegyzésük van, de itt valahogy nem aktivizálják magukat...

pedig ha tudnák mennyire érdekel minket a véleményük:rolleyes:

(ugye nyugati b...) ;)

a téma még marad egy kicsit, a következő meg már itt van a fejemben :)

19. Van egy olyan érzésem, hogy belelátsz a fejembe :p
    Tényleg érdekelne a véleménye ;)
    Ketten már írtak is akiknek szintén kíváncsi voltam az eventes szokásaira :)

serinata, Airpetya and szarvasferi like this.
  20. Sziasztok! Én mostanában a menetidőt nézve vásárolok gépeket, töltögetem fel a hiányzó menetidejűeket. Egyik event-kor a rövidebb gépekből veszek többet, másikban a hosszabbakból. Most pl. a 18 órásokon van a sor. Abból nekem nagyon kevés van még. Számit az is, hogy néz ki, pl. a mostaniak kifejezetten nem jönnek be. :(:( Azt is nézem, éppen melyik géptipusból van kevesebb: pl. heli vagy hidro, stb.