Közvéleménykutatás

Discussion in 'Magyar szekció' started by Airpetya, Nov 16, 2017.

Dear forum reader,

if you’d like to actively participate on the forum by joining discussions or starting your own threads or topics, please log into the game first. If you do not have a game account, you will need to register for one. We look forward to your next visit! CLICK HERE
  1. mickie25

mickie25 User

Szia Petya, sziasztok!

Nagyon örülök a témának, a régi fórumon én is pedzegettem, ki, hogy viszonyul a cargo üzletághoz. Igazad van, szerintem is méltatlanul népszerűtlen ezen gépek forgalma, az áruszállítást illetően mindenképp. Rajtad és Faltörő kollégán kívül hirtelen nem is tudnék ismerős játékost mondani, aki komolyabban foglalkozik vele.
    Nálam kezdettől fogva rendszeres és célirányos a cargo-forgalom (hiába, szakmai ártalom), ez is színesíti a játékot, nem hoznak olyan rosszul tp-t sem és mióta a nagy vasak képbe kerültek, nem is olyan macerás feltölteni a raktárakat (mondjuk olyanom még biztosan nem volt, hogy minden nyersanyag egy időben full töltve :D). Az eladott áruk után befolyt ellenérték nem igazán számít már, valahogy sosem ez adta a dolog szépségét. Egyébként főleg a mackó biznisz virágzik nálam is, a bejövő tehergépeknek köszönhetően. :)
    Raktárat bővítettem párszor, mert nem tetszett, hogy néhány gépnél "kifolyik" a nyersanyag, persze, ez most is előfordul, mert 1500-as kapacitáson állok (a körülmények ismeretében, ez már valószínűleg így is marad). A flottám sem olyan hardcore, 54 cargo, de ezek folyamatosan járnak és engem a sokszínűség is gyönyörködtet :):

Nagygépek: 1 Power Predator, 3 Hurri-Ken, 3 Mikhail

Közepes cargok: 3 Rőtszakáll-légibárka, 1 Skycules, 1 Teflonmadár, 1 SkyShuttle M, 1 Tojástojó gépmadár, 1 Rama-M-Cargo, 1 Téli gépmadár, 1 Super Yuppy, 1 Bloating 777, 1 Arassas, 1 Bálna bárka, 3 SzamaritAir, 1 Transzport-Air, 1 Calavera, 1 Boiling C17, 1 Ontonav, 1 Apres Sky M, 2 Felhőjárat

Kisgépek: 1 Rama-Speedy-Cargo, 1 Rama Outback, 1 Orr-vitorlázó, 1 Rama-Tropical-Cargo, 1 Rama-Global-Cargo, 1 Rama-XS-Cargo, 2 Flyathlon S

Helik: 1 Sörballon, 1 Héttengeri Ramacopter, 1 Skykea, 1 Hóhajó, 1 Ho-Ho-Heli Cargo, 3 Szellemhajó

Hidroplánok: 1 H2Okules, 3 Icebreaker S, 1 Cool Runner, 1 Beach Shuttle SommAir, 1 Bolygó hollandi, 1 Szendvicsplán

Kifejezetten üveggyűjtésre eleinte 10 darab (!:D) XS-Cargo-m volt, de az egyéb alkatrészek beérkezése nálam is inkább csak pozitív velejáró.

Hosszúra nyúlt, de ami a lényeg, kicsiben ugyan, de én is szállítmányozok és épp megbízható drágakő-beszállítót keresek! ;)

Last edited: Nov 18, 2017
    Brodi, Airpetya, suni53 and 4 others like this.
  2. Airpetya

Airpetya User

Sziasztok!

köszönjük az új és hasznos hozzászólásokat!

Attilának: aki Flashmanhez hasonlóan még az árusító bódékat is eltüntette a repteréről és helyette talán egy plusz parkolóhelyet rakott ki... :)

megdöbbentő ez számomra, de van benne igazság, ha ennyire nem érdekel minket az alapfunkció, minek foglalja a helyet...
    sajnos ez tovább igazolja azt a nézetet, hogy ebben a formában - a sok macera, drága bővítési lehetőség/ kis árbevétel- sokaknak nem vonzó a cargo üzletág

Ennek ellenére a szerződésünk értelmében rendületlenül küldi nekem a szír szalagot, ami nekem óriási segítség, hogy a másik három alapanyagra kelljen csak koncentrálnom :);)

Suninek és mickienek: aki tényleg azok közé a kevesek közé tartoznak, akik még kitartanak a sok macera ellenére ezen bevételi forrás mellett!! :)
    megjegyzem Styvas nekem is nagyon hiányzik, a litván pamut nagyon jó minőségű ;)

Továbbra is várjuk a hozzászólásokat, ha nem szeretnél oldalakat írni, pár sorban is leírhatod a véleményed

Engem tényleg érdekel!!!

Köszönjük!

Üdv,

Petya

(bár, ahogy olvastam a csevegőben lévő utóbbi hozzászólásokat felmerül a kérdés, hogy: Miről is beszélgetünk mi itt?)

bocsánat! glacikát kifelejtettem neki is köszönjük természetesen a hozzászólást!

Last edited: Nov 20, 2017
  3. glacika56

glacika56 User

Szia Petya!
    Annyiban egészíteném ki a hozzászólásomat, hogy nem biztos az, hogy az alap funkció nem érdekel bennünket és spórolunk a hellyel. Nem tudom megfigyelted-e, hogy a raktár akkor is töltődik, ha nincs kitéve a reptérre. Én például időközönként kiteszem és a a raktárkészlettel feltöltöm a boltokat. Utána vissza is teszem a raktárba, hogy ne foglalja a helyet. A boltok is csak addig vannak kint amíg fogadok gépeket és lefogyasztom belőle az árút. Nekem 18 leszálló helyem van ahol fogadom a gépeket és ezzel a mennyiséggel általában le is fogy a boltokból az árú. Ezután ezeket is visszateszem a ráktárba. A leszálló helyeket is a gépekhez mérten folyamatosan cserélgetem.
    Alapvetően úgy gondolom minél több felesleges (üres járatban lévő) elem van kitéve a reptérre annál bonyolultabb kiszámítani az adott pillanatban az algoritmust, ami a számítógép lassulását eredményezi és nagyobb hibalehetőséget ad, ezáltal hamarabb kidob a játékból.
    Remélem érhető voltam.
    Üdv Laci

4. Nos, Petya, mivel én érdemben a cargo részével a játéknak annyira nem foglalkozom, mert túl sok pénz megy el a raktár növelésére, ahogy fennen irta a kolléga, igy csak a topic-od nyitásához szeretnék elismerő szavakat fűzni. Hasznos, leleményes, akár saját magad. (Ha szükséged van szakmai tanácsra a gyors szintemelkedés titkai cimmel, szólj nyugodtan, annak szakértője vagyok. :D:D:D A maci bizniszed sikerét pedig már több alkalommal méltattam, habár igy nyiltan, a nagy nyilvánosság előtt még nem tettem: ezúton is hadd fejezzem ki mély tiszteletemet a buzgalmad iránt! Csak igy tovább! :D:D:D

u.i.: Péter kolléga nem hiszi el, hogy komolyan gondoltam a szavaimat. Kételkedik. Erősen töpreng. Szeretném a fórum minden "lakója" előtt kinyilvánitani, hogy minden szavam őszinte. Nyugtassátok meg, hogy nem néztek ezután rá más szemmel. (Amúgy tudom, hogy nem.) :p:p:p

5. Airpetya

Airpetya User

Muszáj nyilvánosan leégetni mindenki előtt? :D:D:p:p:D:D

6. Ki kellett egészitsem a szavaimat. Igy már biztosan nyugodtan alszol, ugyi? :D:D:D

7. glacika56

glacika56 User

Netalántán "gumicsont" szindrómát látsz felfedezni ezen magas színvonalú topic-ban?;);););););):D:D:D:D:D:D

8. A topic szinvonalával és magával a topic-kal sincs baj, sőt, Petyával sem. Hadd védjem meg! :):):) Szerintem tényleg jó ötlet ezeket megbeszélni. Várom az új témát, mert ehhez jelenleg érdemlegesen hozzászólni nem tudok.

serinata likes this.
  9. Airpetya

Airpetya User

egyébként romokban a raktár a pénteki Tripla TP után... :):):(

10. Szia Petya, sziasztok Mindenki:)

Köszönöm hogy kíváncsi vagy az én véleményemre is cargo ügyileg.

Én sem az alapanyag gyűjtés érdekében mozgatom a cargoimat;). Elsősorban az üveg gyűjtés a cél. Ha az összes cargomat elküldöm, kivéve a 70Xs cargot, kb 18 üveget hoznak egy kör alatt. Ebből már építek egy L gépet;).
    Az áru eladással én is csak addig foglalkoztam míg a feladat megkívánta, ezután az elárusító helyek már csak a helyet foglalták.
    Bár az írásodon felbuzdulva kihelyeztem az árusítóhelyeket, és kiárultam mindent amit csak lehetett:). Viszont ez után rögtön vissza is kerültek a raktárba.
    flashman-hez hasonlóan én is oda küldöm a cargoimat ahová az összes többi gépem is repül, nincs olyan hogy külön úton indítanám el.
    Csak a XS-Cargo a kivétel. Megfigyeltem hogy van egy-két ország ahonnan nagyobb számban érkeznek az üvegek.
    Röviden ennyi lenne.
    A következő cargo flottával rendelkezem:
    Kicsi:
    70 XS cargo
    Közepes:
    5 Skycules
    5 ErőS
    5 Teflonmadár
    10 Rama-M-cargo
    1 Téli gépmadár
    10 Arassas
    5 Transzport-Air
    5 Calavera
    5 BoilingC17
    5 Ontonav
    5 Apres Sky M
    5 Felhőjárat
    Heli:
    5 Hóhajó
    10 Szellemhajó
    Hidro:
    5 Cool Runner
    5 Beach Shuttle SommAir
    Nagy áruszállítóm pedig még nincs, ne kérdezzétek hogy mi az oka. Passz:rolleyes:

11. flashman18

flashman18 User

Nálam a fő ok hogy nem árulok:
    az országok kb 70 %-ában drágakövet hoznak. A többit úgy kell összekukázni, fogalmam sincs miért van így, azt tudom, szinte akárhova viszem a térképen az egeret, drágakövet mutat. Körülményes összeszedni honnan mi jön.. Inkább nem árulok. arról nem is beszélve, egy este míg feltöltöm és 2 perc alatt üres is..

12. suni53

suni53 User

Hali,
    véletlenül a térképed nem kukázott???
    Nálam az összes alapanyag európai!!!
    Magyarország: kakaó. Szomszédok: tojás-Ausztria;szalag-Szlovakia és Románia;saláta-Ukrajna;sajt-szerbia.
    Egyedül aranyat nem találtam Európában. Azt Tasmaniából, vagy Indiából hozzák.
    Bár láttam már néhány 'fiatalabb' játékosnál eltérő térképet. Ez nem tudom, hogyan lehetséges!?!?
    sok szerencsét!

serinata and Airpetya like this.
  13. Airpetya

Airpetya User

örülj neki!
    amihez nyúlsz az arannyá változik :):D , illetve drágakővé :)

Hajnaliszellő and Anyakata like this.
  14. Szegény elnyomott jobb sorsa érdemes cargo gépek ....
    Dáriusz flashman18, nem rossz :D
    Kicsit ugorj be a repteremre ott is lenne mihez nyúlni :D

Hajnaliszellő, Airpetya and Anyakata like this.
  15. Airpetya

Airpetya User

Szia Feri,

köszönjük a hozzászólást!

látod, már érdemes volt, ha egy pillanatra újra kiraktad az elárusító helyeket :):D:D:)

16. Biztos rengeteg arcoin jött be belőle :D
    Látod már megérte :D

Airpetya, szarvasferi and Anyakata like this.
  17. Csordultig lett a kasszaaaaaaaaa, milliomos lettem:D:D:D:D:D!!! jipi,jupiiiii

18. Brodi

Brodi User

Sziasztok!
    Én is nagy Cargo rajongó vagyok... Minden butik gőzerővel üzemel, kényezteti az utasokat... A gépparkom negyede teherszállító, a raktáram kapacitása: 1 Mikhail :)
    A legfontosabb amit a Cargonak köszönhetek: barátok... Pár hónapja ezüstöt kerestem Dél-Amerikában és egy 91-es barátra leltem...
    Nincs is gondom azóta az ezüsttel ;)

19. biry1226

biry1226 User

Sziasztok!

Nem mondhatod Airpetya, hogy nem szólók hozzá.
    Nekem a következő teherszállítóim vannak:
    - Rama-M-Cargo 4 db
    -Ontonav 2 "
    -Felhőjárat 18 "
    -Mikhail 2 "
    -Ho-Ho-Heli Cargo 1 "
    -Szellemhajó 12 "
    -Hóhajó 1 "

Amióta nincsenek feladataim nem foglalkozom árueladással,
    ergo nincs szükségem raktárra sem üzletekre.
    Amennyi üveg és egyéb alkatrész kell a fentiek biztosítják.
    Nagy gép gyártásához minden feltételem megvan, csak
    sokallom a nagy hangárhely árát, így az üvegem csak gyűlik.
    A többi alkatrész is elegendő ahhoz, hogy minden gépem a
    legmagasabb szintre legyen tuningolva.
    Volt 40 db Rama-XS-Cargom, bedaráltam őket, kellett a hangárhely.
    Sajnálom, hogy már nincsenek feladataim.

Lehet nem ezt a kommentet vártad, de ez van.

Üdv.: biry

20. Airpetya

Airpetya User

Sziasztok!
    köszönjük Brodi és biry új hozzászólásait!
    Két ellentétes példa! :)

Ahogy a bevezetőt olvashattátok és a topik címe sem az, hogy "Amit Petya hallani akar", hanem Közvéleménykutatás!

Sárkányokat sem azért küldözgettem embereknek és kértem, hogy írják meg a véleményüket, hogy nekem tetsző válaszokat írjanak, hanem a véleményetekre voltam,vagyok kíváncsi a témákban.

Vannak még itt a fórumon "nagyágyúk", akik még ezt nem tették meg, de remélem e bejegyzés után megteszik :):)
    Pár mondat is elég, a lényeg úgyis benne lesz.

Pénteken írtam volna Cargo témában egy rövidke összefoglalót a beérkező válaszok alapján és utána jöhet az új téma, ami már meg is van Attila jóvoltából és az is nagyon jó!

Ezt a topikot azzal az elsődleges nem titkolt szándékkal hoztam létre - bár erről eddig nem beszéltem, mivel nem tudtam mennyire lesz sikeres - , hogy Métisz olvassa!

Ha pedig Ő olvassa, akkor máris olyasvalaki olvassa, akinek a keze közülünk a legmagasabbra ér, r-go talán valamilyen formába eljut a véleményünk a legfelső emeletre...

Azt gondolom, hogy mi magyarok vagyunk olyan sokan és aktívak a fórumon, hogy nagy vonalakban leképezzük a külföldi játékosok véleményét a kérdésekben.
    Ezért lenne szükség minél több véleményre, bármilyen is az.

Talán lesz egyszer ez a játék olyan kezekben, hogy a fejlesztőket érdekelni fogja a mi véleményünk is...

Ez a remény hozta létre ezt a topikot

Üdv,

Petya

Last edited: Nov 22, 2017